De kracht achter Atelier Chalk It.. dat ben ik Silvana.

Ik ben een kunstenares & inspirator.  Ik wil mijn enthousiasme, liefde en passie voor kunst, natuur en creativiteit doorgeven aan anderen. Ik wil doormiddel van deze driehoek van het leven, andere weer verbinding laten maken met hun eigen creativiteit en de natuur. Creativiteit is de manier waarop jij jouw leven iedere dag opnieuw creëert, waarvoor jij je bed uit komt, de manier hoe jij naar het leven kijkt, het leven leeft en maakt  zoals jij dat wilt. Het is een positieve uitlaatklep (die ieder op zijn/ haar manier nodigt heeft) om een mooie balans in het leven te creëren voor alle contrasten die we op onze wegen tegenkomen. Het maakt het harde, zachter, en het zware, lichter. Het geeft licht in het donker en maakt je leven een stuk speelsers en mooier! 

Mijn kunst is mijn eigen  creatieve uitlaatklep die graag verbinding maakt met de natuur en dat is duidelijk voelbaar. Het liefst gebruik ik zoveel mogelijk natuurlijke materialen - of creëer het zelf! ,-met mijn gevonden bloemen en stenen. Mijn werk onderscheid zich door het fijne. Het kleine. Het kwetsbare en daardoor zo sterk.  Zo komen de aardse kleuren tegenover zwart te staan, de  realistische potloodillustraties in aanraking met aquarel, en gedroogde bloemen met mooie stoffen. 
In mijn duurzame atelier komt alles tot leven, soms gelijk of duurt het even omdat ik dan iets, meer tijd mag geven. 
Dit mooie creatieve proces van,-met al je zintuigen beleven heeft mij zoveel inzichten gegeven, dat ik niet anders kan dan door te willen geven.  De hele transformatie die het mij heeft gegeven, van zelfontwikkeling en de bijzondere dingen die ik ben gaan creëren. Dat is voor mij magie, magie die ik door wil geven! 


HET CREATIEVE PROCES WERKT NAMELIJK DOOR IN HEEL ONS LEVEN..
In deze harde wereld worden we grootgebracht met het sterke waardoor we als mens zijnde onze kwetsbare kant vaak als zwakte gaan zien. Ons creatieve denkvermogen wordt te weinig geprikkeld en verliezen daarbij onze mooie unieke en creatieve houding die ieder op zijn eigen manier bezit,  iedereen is geboren om te creëren op wat voor een manier dan ook!

Door mijn eigen proces ben ik de essentie van creativiteit nog meer in gaan zien. 
Creatief zijn is een houding die je aan kunt nemen deze houding maakt dat je meer mogelijkheden ziet in onverwachte situaties..

Het is een proces van het denken en op nieuwe ideeën komen, door de inspiratie die van buiten af komt waar jij door getriggerd  of verblijdt wordt.  Waardoor jij gaat creëren wat vanuit je hart komt en gaat leren van een proces met hobbels, bochten, hoge bergen en diepe dalen maar dat je wel weet dat je door jouw eigen creativiteit alles uit het leven kan halen. Zelfs als je het avondeten gaat halen ;)

Wil jij creativiteit een andere wending geven aan je leven? Gaan we samen die lifeartist wakker maken in jou? Ik ben er klaar voor, jij ook? 

 

Liefs Silvana