Wie is Silvana

Ik ben Silvana, meestal is het Sil. 

Als klein meisje was ik al bezig met zo gedetailleerd mogelijk dingen te tekenen met een enorme passie voor de natuur. Dit uite ik weer in mijn natuurclubjes en verzamelingen van natuurlijke materialen.

Totdat ik ouder werd en de creativiteit steeds verder wegvaagde er werd al snel gezegd: "als kunstenaar kun je geen boterham verdienen."

Creativiteit, kunst, anders denkende...

Zweverig is het woord wat hierbij vaak naar voren komt. Ik had vaak een gevoel dat ik niet helemaal begrepen werd. Dit voelde even k#t legde het weer naast mij neer en ging weer door in de ratrace van de maatschappij en wat er van mij verwacht werd. Als het dan echt even teveel werd ging ik weer in mijn creatieve bubbel dat gaf mij rust en vrijheid. 

Lange weg geweest maar ik ga niet meer mee in die ratrace ik doe mijn ding waar ik blij van word! Ik ga niet meer mee in de verwachtingspatronen van die ander omdat dat zo 'hoort'.

Ik ben Silvana, een kunstenaar die wil verbinden. 

Dat duurde even voordat ik deze woorden letterlijk in de mond nam, 37 jaar om precies te zijn ;). Daarvoor mocht ik eerst mama worden van een mooie tweeling en wij wonen samen in het mooie Dinteloord een dorp in Brabant. Ik heb al veel  verschillende loopbanen achter de rug maar kon mijn draai nooit ECHT vinden. Ik paste me te vaak aan. Dat is nu gelukkig anders. 

Ik begrijp nu heel goed dat ik een creatief persoon ben en anders over dingen nadenk. Ik heb andere vragen en zie andere oplossingen. Duurzamere oplossingen vaak. Ik zie dat in onze ratrace maatschappij het onderdeel creativeit wegvaagd terwijl dit een essentieel onderdeel is van ons bestaan.

Het begint al bij het kind ze moeten presteren en doen ze dit niet passen ze niet in het plaatje. Daardoor zijn we als volwassenen ook vaak onze essentie kwijt. Ik heb dit zelf als kind ook gevoeld.

Dat besef heeft er voor gezorgd dat ik mijn eigen bedrijf ben gestart. Uiteindelijk kom je door te leren van deze lessen wel waar je wilt zijn als jij dat wilt!

Ik deel hierom graag mijn creatieve verslaving zodat ook anderen ervaren dat je juist door creatief te doen en te denken je rust en vrijheid kunt ervaren. Creativiteit is zoveel meer dan alleen maar een mooie tekening maken. Het maakt je vindingrijker, flexibeler,  het kan problemen oplossen en het stimuleert een krachtige intuïtie.

Ik vind het geweldig als ik te horen krijg dat anderen door een aantal tips, inspiratie en  motivatie van mij creatief aan te slag zijn gegaan. Als ik dan iemand  zie glunderen van oor tot oor dan is mijn missie geslaagd. En ik ga glunderen van het feit dat ik werk van mijzelf bij iemand aan de muur mag bevestigen.

                             Liefs, Silvana